Opskrift – Konfekt med skovbærmarcipan og lakrids

2014-12-20 11.11.54-1

Dette er nok det konfekt jeg har lavet i år, der krævede flest tilsmagninger. Efter megen overtalelse stillede Patrick heldigvis, omend noget tøvende op som smagskonsulent.

Marcipanen jeg har brugt er en skøn og syrlig skovbærmarcipan fra Odense Marcipan i en super funky lilla farve. Den fås ikke i butikkerne, men kan købes i begrænset oplag på deres nylancerede webshop. Lakridsen jeg brugte er tyv-stjålet fra Patricks Johan Bulow julekalender. Overtrækket er ligeledes fra Odense Marcipan. Jeg bruger ofte overtræk frem for rigtig chokolade, primært fordi jeg ikke altid orker at temperere. Jeg er heller ikke vild med chokolade – there I said it, og overtrækken er ofte lidt blidere ved mine smagsløg. Med den hvide som jeg har brugt i denne sammenhæng er det dog udelukkende for nemhedens skyld.

Det færdige resultat har en spændende smag af syrlige bær og sød lakrids. Det hvide overtræk giver det lige det sidste sødme.

Hvis du kan finde tilsvarende produkter fra andre producenter er du naturligvis velkommen til at prøve dig frem, og er du en haj til temperering, så giv den endelig gas med den rigtige chokolade, bare husk at hvid chokolade er super temperaturfølsom.

Konfekt med skovbærmarcipan og lakrids - ca. 25 stk.

150 g skovbærmarcipan fra Odense Marcipan
1 tsk. sød lakrids sirup fra Johan Bulow
1½ ps. hvid overtræk fra Odense Marcipan

Pynt:

Rålakrids pulver fra Johan Bulow

2014-12-20 11.14.25-1

Tril marcipanen ud til en lang pølse på ca. 1½ cm tykkelse. Tryk en rende i den med din tommeltot og tegn en tynd stribe i midten med lakridssirup’en.

2014-12-17 15.03.09-1

Skub siderne sammen om sirup’en, skær ud og tril til kugler. Sæt kuglerne koldt så de bliver faste.

Smelt dit overtræk over vandbad og dyp kuglerne. Pynt med et lille drys lakridspulver straks efter dypning, inden chokoladen stivner.

Tip: Synes du ikke at chokoladen dækker godt nok, så vent med pyntning, og giv i stedet kuglerne et dyp mere når første lag er tørt.

2014-12-20 11.14.25-2

Velbekomme!

Indlægget er lavet i samarbejde med Odense Marcipan, men meningerne er mine egne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s