Opskrift – Skønne vanillemandler

2014-12-05 10.27.16-1

Disse mandler, eller en variation deraf smagte jeg første gang for 10-11 år siden på en café jeg arbejdede i i Roskilde. Min daværende chef Tina lavede disse himmelske hapsere til kunderne, men jeg fik aldrig skrevet opskriften ned. Det har dog ikke forhindret mig i at lege videre med konceptet. Basen er egentlig en brændt mandel, så hvis du har lavet sådan nogen før, og været tilfreds med resultatet, tilføjer du bare lidt vanillesukker og noget drys, og så er du sådan set hjemme. Jeg laver dem ikke helt på samme måde, da jeg simpelthen ikke kan fordrage brændte mandler, men disse elsker jeg!

Tip: Lav rigeligt, de er yderst vanedannende!!

Skønne vanillemandler

150 g. mandler
100 g. flormelis
2 tsk. vanillesukker
½ dl. vand

Drys:
100 g. flormelis
2 tsk. vanillesukker

Mål flormelis og vanillesukker af, og gør et stykke bagepapir klar med sukker til drys inden du sætter mandlerne over. Når først sukkeret kommer på mandlerne går det ret hurtigt.

2014-12-05 10.02.28-1

Jeg plejer lige at riste mandlerne et par minutter på panden uden sukker, til de begynder at dufte. Pas på de ikke branker!

Hæld vand, sukker og vanillesukker på, og rør det godt sammen med en palet – jeg foretrækker at bruge en af træ.

2014-12-05 10.04.28-1

Efter lidt tid vil sukkeret begynde at krystallisere. Jeg ved at Tina fortsætter med at have dem på varmen her, indtil sukkeret smelter og man får en blank overflade, men da jeg ikke bryder mig om vanlige brændte mandler, så jeg plejer at tage dem af når de ser sådan ud.

2014-12-05 10.06.33-1

Nu hælder du dem over på dit klargjorte bagepapir med drys-sukker, og vender dem godt rundt. Sørg for at skille dem der sidder sammen, så du ikke ender med for store klumper.

2014-12-05 10.09.33-1

Nu har du super lækre vanillemandler, lige til at spise.

Tip: Sigt det overskydende sukkerdrys fra (også klumperne), gem det og brug det på panden næste gang du skal lave vanillemandler.

Der går sandsynligvis ikke ret lang tid før du får brug for det igen.

2014-12-05 10.22.42-1

Velbekomme!

One thought on “Opskrift – Skønne vanillemandler

  1. Pingback: DIY – Stjernekrans af flettede stjerner.. | Universal Sine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s