Forår på altanen – Part 2

 

2014-05-22 14.41.04

Foråret på altanen er snart ved at gå over til sommer, og da jeg tidligere idag sad og kiggede igennem billeder på min telefon, gik det rigtig op for mig, hvor meget der var sket i altankassen siden starten af marts.

Altankassen startede ud således..

2014-03-04 11.39.37-1

Så kom der jord og planter i..

2014-03-12 11.59.28-1

 

Og idag er det nærmest et vildnis..

2014-05-22 14.40.33

Jeg har besluttet at stedmoderblomsterne – eller hornvioler som det vist i virkeligheden er, får lov til at stå indtil månedens udgang. De er flotte, men de begynder at være lige en anelse for vilde, og så kan jeg ikke længere se ned på vejen, når jeg sidder på altanen – jeg vil trods alt gerne kunne følge en lille smule med. 😉

Indtil blomsternes endeligt er jeg dagligt på jagt efter udsprungne frøkapsler. Man skal være hurtig, for når de først er sprunget ud, går der ikke længe før frøene nærmest eksploderer ud af kapslerne. Når jeg plukker dem af, lægger jeg dem i et lille æggebæger med en serviet over. Er der ikke låg på, springer frøene ud af skålen og er at finde over det hele. Det skulle undre mig meget, om ikke også der er hornvioler på jorden under altanen næste år. 🙂

2014-05-22 14.42.17

Der er ingen fare for, at kaserne kommer til at stå tomme. Spiringskassen fra vinduet er flyttet ud, og venter kun på sit snit til at flytte i noget større. Tomaterne har det fantastisk, og er netop idag blevet opgraderet med en metalspiral i stedet for den blomsterpind de har haft indtil nu. I kasserne sammen med tomaterne, har jeg sået almindelig basilikum som kan agere bunddække. De første petuniaer er allerede sprunget ud. De er dog noget ranglede – burde jeg ha’ nippet dem eller noget da de var små?

2014-05-22 14.44.40-1

I det tidlige forår så dette hjørne i øvrigt sådan ud..

2014-03-04 11.39.49

Jeg er SÅ glad for at jeg fik malet.. Den der beige-agtige farve var sgu ikke lige mig. 😉

På modsatte side gror jordbærrene lystigt.

2014-05-22 14.43.10

Der er fire sorter i alt – lidt et forsøg, da jeg godt ved, at de helst vil have lidt mere plads, end de kan få i de små væg-potter, men indtil videre går det strygende. Det første luseandgreb er tilmed overstået uden de helt store tab. 😀

One thought on “Forår på altanen – Part 2

  1. Pingback: Sommer på altanen.. | Universal Sine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s