Opskrift – Skøn grøn smøreost

2014-05-21 10.02.12

Mangler du en hurtig tapenade til dit friskbagte brød, kan jeg anbefale at du laver din egen smøreost. Feta er godt at bruge og giver en god smag, men de her puck oste du kan købe i en lille karton, er faktisk endnu bedre. De giver den rigtige cremede konsistens, og smagen er ikke helt så skarp.

Her har jeg brugt 2/3 af sådan en klods. En god håndfuld ærteskud som var ved at vokse ud af potten og tilsvarende mængde frisk basilikum. Endelig er der også et fed hvidløg og lidt friskkværnet peber.

Det hele blendes grundigt. Hvis du vælger at bruge ærteskud som jeg, så hak dem lige lidt først – ellers snor stilkene sig sammen om blenderbladet og brænder din blender af.. Ups!

Du kan også prøve andre smagsvarianter i din smøreost, f.eks. soltørrede tomater, rosmarin eller citronskal – slip fantasien løs! Husk endelig at melde tilbage, hvis du finder en ultimativ vindersmag.

 

Brug smøreosten som den er som smørelse på brød eller som tapas med god lufttørret skinke. Du kan også bruge den som fyld i f.eks. kylling eller svinemørbrad.

2014-05-21 10.19.10

5 thoughts on “Opskrift – Skøn grøn smøreost

  1. Pingback: Opskrift – Svinemørbrad med urter og ost | Universal Sine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s