Fantastisk gode boller..

2013-11-22 09.32.24-1

Kender du Valdemarsro.dk? Jeg har læst med i efterhånden en håndfuld år, og det er en af de blogs som jeg nyder aller mest. Ann-Christine laver skøn mad, tager fantastiske billeder og er generelt dejligt nærværende, så det er en fornøjelse at følge hende og hendes familie.

Det seneste der fangede mit øje var hendes indlæg om de bedste boller hun nogensinde havde bagt. Jeg blev jo nødt til at teste, om det virkelig kunne passe.

Ud fra beskrivelsen mindede dejen i konsistens meget om nogle fantastiske italienske boller, som vi engang lavede på min læreplads. Jeg må se om ikke jeg kan finde opskriften, for disse har bestemt givet mig blod på tanden.

Til at starte med, var jeg noget mistænksom. Kun 5 gram gær til et helt læs boller lød af meget lidt, men det måtte jo testes.

Jeg rørte dejen sammen en onsdag eftermiddag, og tanken var, at vi skulle have bollerne til en omgang suppe torsdag aften. Vi blev dog inviteret over til svigermakinikken, så dejen fik en ekstra dag i køleskabet.

2013-11-22 08.20.33-1

I Ann-Christines opskrift (som du finder HER) har hun brugt Ølandshvede. Jeg havde kun en italiensk fuldkornshvede og bagermesterens hvedemel på lager. Det resulterede i en dej der var noget vådere end tilsigtet, så næste gang tror jeg at jeg vil holde lidt af vandet tilbage. Opskriften krævede også honning, og her brugte jeg naturligvis den som min fars egne bier har produceret. 🙂

2013-11-22 08.20.55-1

Da bollerne som sagt var meget våde, var det også lidt svært at få dem skåret ud. Jeg brugte en metalpalet og måtte nærmest hælde dem over på bagepladen. Jeg var således ret spændt på, om de ville hæve op, eller splatte ud og blive helt flade.

2013-11-22 08.20.43-1

Heldigvis blev bollerne hvor de skulle og jeg måtte naturligvis straks smage..

2013-11-22 09.33.03-1

Perfekte i formen blev de ikke ligefrem, men jeg må give Ann-Christine ret – de her boller smager virkelig fantastisk godt!!! De første blev spist lune med smør og hjemmelavet æblemarmelade.

2013-11-22 09.05.32-1

4 thoughts on “Fantastisk gode boller..

  1. De ser godt nok også super lækre ud! Kan næsten dufte dem 🙂 Jeg kan meget godt lide det lidt rustikke udseende boller af denne dej får.
    Tusind tak for de meget, meget søde ord! Det er jeg godt nok glad for 🙂

    • Gode blogge fortjener søde ord.. 😀
      Og ja, rustikke.. men det bedste er næsten lyden af den stadig lune bolle, når jeg smører smørret på.. Det er lige så det knitrer. Jeg tror jeg bliver nødt til at sætte en ny dej igang snart, så jeg har til weekenden.. Måske jeg også skulle få sparket gang i den surdej snart. Endnu en gang tak for fantastisk inspiration! 😀

  2. Pingback: Søndagshygge.. | Universal Sine

  3. Pingback: Link love.. | Universal Sine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s