DIY – Opbevaringskasser med hyldepapir

2015-01-03 11.32.28-1
“Ude af øje – ude af sind” siger man jo, og det er i den grad baggrunden til denne DIY.

Min søde kæreste er umådelig dygtig til at rydde op – virkelig! Langt bedre end mig, og i hvert fald væsentligt hurtigere til at gå i gang end jeg er. Jeg kan sagtens leve med, at ting ikke lige kommer på plads netop det øjeblik jeg er færdig med at bruge dem, men for ham er det rod der der skal på plads. Nu er det bare ofte sådan, at ikke alle ting sådan lige umiddelbart har en plads. Disse ting var hos os, som i mange andre hjem, endt i soveværelset oven på klædeskabene, og for Patrick var det egentlig fint nok, nu havde de en plads. For mig blev det dog i stedet en massiv samling af rod, som irriterede mig langt mere end det spredte.

Løsningen måtte blive kasser.

Naturligvis var der lidt debat om kassens udformning. Patrick var den praktiske gris, som mente at en standard opbevaringskasse i semi gennemsigtig plast var sagen. Jeg var (er) den lidt mere æstetiske type, der gerne vil have at ting også er pæne og passer sammen. Med en gennemsigtig kasse kunne jeg jo stadig se rodet, og så ville vi være lige vidt.

Løsningskompromiset fandt vi i IKEA for budgettet tillod ikke de helt store udskejelser.

De eneste kasser der bestod størrelseskravet var de næsten acceptable PINGLA kasser med en størrelse på 56x37x36. Stoooore dejlige kasser, men altså, kun næsten det jeg ledte efter. Udvalget bød på enten lyserøde med prikker eller hvid baggrund med lyserøde blomster, og ingen af delene ville passe særlig godt ind i vores soveværelse – Jeg magter bare ikke blomstrede kasser.

Redningen fandt jeg i Søstrene Grene.

2014-12-29 08.59.56-1

Fin selvklæbende folie med birkebark print.

Til denne størrelse kasser skal du bruge:

1 stor RIBBA opbevaringskasse
1 rulle selvklæbende folie – 2 meter
Evt. folie til låg – Du skal bruge ca. 75cm pr. kasse
Limstift eller anden god lim
Hobbykniv
Skæreplade/skærebræt

Spræt kassen op i sammenføjningen, og vend vrangen ud. Kassens bagside er helt hvid, og det er den side du skal bruge.

Foliens bredde passer kassen fint. det den ikke dækker, kan alligevel ikke ses når kassen er samlet. Du skal beregne en rulle på 2 meter pr. kasse af denne størrelse.

Rul folien på et lille stykke af gangen, og sørg for at udglatte eventuelle luftbobler. Når du når enden, skærer du det overskydende af og vender kassen om.

Brug de huller og ridser der er fortrykt som guide, og skær overskydende folie væk. Lim kassen sammen igen der hvor den før var samlet og lad den tørre.

2014-12-29 09.14.36-1

Saml kassen efter anvisningerne og du har en færdig kasse som passer til din smag og indretning.

2015-01-03 10.21.35-1

Til låget har jeg brugt sort tavlefolie. Her er det lidt mere tricky, da folien er lige omkring 5mm smallere end låget. Jeg brugte sort, så det der ikke blev dækket kunne jeg nemt tegne op med en tush. Du kan også vælge, bare at bruge den hvide bagside af låget, men låget ser unægteligt mere færdigt ud med folie på.

Nu er der kun tilbage at flytte ind i dine kasser. Det giver unægteligt et mere roligt udtryk når skabene ikke er dænget til med ting. 🙂

2015-01-03 11.38.31-1

Tip: Hvis du ikke kan finde en folie der passer dig, kan du lave dit eget mønster med stempler eller kartoffeltryk.

Skulle jeg lave en ny omgang tror jeg at jeg ville vende vrangen ud på kassen igen, og bruge Frk. Hansens super enkle stempel-idé.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s