Skolemadpakke..

2014-10-02 06.10.10-1

Emma postede den anden dag et indlæg om, hvordan hun hver dag kæmper med at finde på lækkerier til Romkuglens madpakke, så inspireret af hendes indslag, kommer her et inspirationspip fra Gåsens madpakke, som den så ud en dag i efteråret 2014.

Basen i Gåsebarnets madpakke er egentlig som regel den samme. Et hovedelement der mætter, og en masse små lækkerier.

2014-10-02 06.05.58-1

Dette er elementerne i dagens madpakke: 1 bøtte med råkost (gulerødder, æbler og rosiner), en skive kernerugbrød med hamburgerryg – smurt med remoulade, fordi hun ikke bryder sig om smør, 2 frikadeller fra en aftensmadsrest, cherrytomater, mango, peberfrugt, vindruer og endelig en figenstang.

Råkosten er et nyt indslag, som hun var meget begejstret for, da vi fik det som tilbehør til aftensmaden den anden dag. Det er jo meget nemt, lige at bikse sammen, og man kan sagtens lave til et par dage ad gangen og have i køleskabet. Før råkosten var det kold fuldkornspasta med pesto og kylling der hittede – så blev rugbrødet undladt. Kyllingen var til overs fra en anden dags aftensmad, og det kendetegner generelt hendes madpakker, at jeg forsøger at få brugt resterne på den måde, hvis de kan spises kolde.

Forrige uge fik hun som hovedemne en sandwichbolle smurt med pesto og så ellers bare med salat, skinke, ost og peberfrugt. No rocket science. Hun havde stort set det samme med hver eneste dag, og jeg tror egentlig at hun har det meget godt med, at hun nogenlunde ved, hvad der er i hendes madpakke. Peberfrugten er der altid, tomaterne er der for det meste – i sommer har vi brugt dem fra altanen, mango bruger jeg også rigtig ofte. Særligt fordi en enkelt mango passer perfekt til 5 skoledage. Druerne har hun også ret tit med, fordi de ligeledes snildt holder sig friske en hel uge. Hvad der ellers kommer varierer alt efter hvad køleskabet har at byde på, men jeg sigter som regel efter 5-6 forskellige sunde snackting.

2014-10-02 06.09.31-1

Det handler for mig primært om at finde en madkasse der kan indeholde en del, uden at den bliver enorm stor at slæbe rundt på. Af og til kommer hun hjem fra sin far med en anden madkasse end hun tog afsted med, og det kan godt være en udfordring en gang imellem. Den hun har i tasken for tiden er næsten kvadratisk og ret dyb, så der kan være mange gode ting i. I en anden madkasse var det nok ikke muligt at have en hel bøtte med råkost i bunden, og ja, indrømmet, det er lidt som at spille tetris, når nu jeg så gerne vil give hende så mange forskellige ting med. 😉

Det sker da også mere end et par gange om ugen, at hun har mad med hjem, men som regel er det fordi hun ikke har haft tid til at spise det hele. Hun spiser afsindig langsomt og bliver nemt distraheret. I børnehaven kunne hun godt sidde tilbage og spise i lang tid efter de andre børn var gået ud og lege. I skolen er der ikke så god tid, men så tager hun bare det sidste som en eftermiddagssnack når hun kommer hjem. 🙂

2014-10-02 06.26.41-1

Jeg beklager i øvrigt de lidt udvaskede farver på dagens billeder, men kl. 06 da de blev taget, var der desværre ikke meget dagslys.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s