Must try – Gourmetburger fra Meyers Deli

 

2014-07-19 17.36.11-2

Vi var på Meyers Deli på Gl. Kongevej i lørdags. Jeg kommer ikke længere så tit på de kanter, og det er egentlig synd, for jeg elsker Gammel Kongevej. Vores ærinde denne dag var en invitation til at prøvesmage deres gourmetburger. De kører et glimrende koncept med fast ret til hver ugedag, og lørdag er altså burgerdag. 

Ved ankomst var der heldigvis ikke så travlt, så vi kunne sagtens få et bord udenfor – en nødvendighed, for inden døre var der stegende hedt. Vi vidste jo hvad vi skulle ha’ at spise, men det var alligevel rart at få deres menukort stukket ud. De bruger dem som dækkeservietter, så der var rig lejlighed for at studere kortet imens vi ventede på maden, og det er helt bestemt ikke den eneste dagens ret vi skal ha’ afprøvet. 🙂

2014-07-19 17.27.36-1

At drikke valgte vi to af Meyers egne øl. Jeg valgte en Brænde Ale med brændenælder og noter af hyldeblomst. Patrick valgte deres Juniper Dubbel. Min var en rar og sommerlig men måske lige lovlig gennemtrængende i hyldeblomstsmagen til at jeg følte at det var en øl jeg sad med. Patricks var god, kraftig og smagfuld, men gav mere fornemmelsen af efterår end sommeraften. Prisen var dog rimelig for en specialøl på restaurant.

2014-07-19 17.20.02-1

Imens vi sad og ventede på maden, morede jeg mig over teksterne i vinkortet. Deres tekstforfatter havde virkelig haft gang i opslaget med tillægsord, og jeg må tilstå – på mig virker det altså. Jeg havde lyst til at smage det hele, men vi holdt os til de to øl.

2014-07-19 17.32.45-1

Gæsterne der sad ved bordet overfor, skulle have også have burger, og det så godt nok godt ud. Jeg havde i hvert fald ret høje forventninger til vores kommende måltid.

Meyers Deli - Gourmetburger

Burgeren er en imponerende størrelse, og kartoflerne så virkelig gode ud. Det første jeg smagte var dog mayoen, som var lige så tilpas blød og hvidløgsagtig som vi havde håbet – nej det er ikke guacamole!
Sesambollen var sprød i kanterne men stadig blød, let og lækker – ikke af den slags man skærer sig i ganen med, og skal bruge en eftermiddag på at gnave sig igennem. Den var præcis som jeg mener at en god burgerbolle være.
Ved første mundfuld var den første smag der ramte mine smagsløg noget sødt – ikke noget jeg er vant til, når jeg spiser burgere, så det skulle jeg lige forlige mig med. Vi fik pejlet os frem til, at det var agurkerelishen, som var god og velsmagende, men måske i lidt rigelige mængder, da det søde havde tendens til at overdøve det andet.
Baconen var virkelig god og stegt tilpas. Smagen var dejlig, uden at være overdøvende og spidskålen var en virkelig vellykket erstatning for salat, og gav burgeren en dejlig frisk sprødhed.
Karl-Johan mayoen kunne vi se var der, og når vi smagte på den separat, smagte den godt men dog meget lidt svampet. Smagen stak heller ikke ud når vi tog en mundfuld med det hele, men tilførte et fint element af fedme.
Dagens store taber var desværre himmerlandsbøffen, som kokken i dagens anledning var kommet til at overtilberede. Der var ikke meget saftighed at spore, og den ellers generøse størrelse bøf, var på trods af en fin stegeskorpe og god krydring, ikke videre interessant, men mon ikke kokken har styr på den til næste gang. 🙂
Dagens optur var osten. Skarp og krydret gav den lige burgeren det sidste pift. Det var den smag der (på en god måde) sad fast i min mund, da vi gik derfra, og gjorde at vi talte om burgeren hele vejen hjem
Kartoflerne får også lige et hep med på vejen. Det kræver nosser, at servere en anretning med kun tre stegte kartofler, men de var top lækre og sprøde, og smagte skønt af ja, kartoffel!! Og tre var helt bestemt nok. Jeg kunne ikke ha’ klemt en eneste mundfuld mere ned. Det var ikke kroketter, som er paneret kartoffelmos, men helt enkelt klodser af gode velsmagende sikkert danske kartofler i super sprød panering. Uhmmm!
Jeg kan se på Instagram, at kartoflerne skifter en gang imellem, men hvis du prøver burgeren, håber jeg, at du får disse kartofler med, for de var virkelig gode. 🙂
Alt i alt var en rigtig hæderlig burger, og det der trækker den ned, er noget der nemt kan ændres. Jeg synes bestemt at du skal give Meyers Delis Gourmetburger et forsøg. 🙂
Tak for mad!
Gourmetburger
Friskhakket oksekød fra Himmerland i blød ølandsbolle med tørsaltet bacon, hø-ost, Karl Johan-mayo
Agurkerelish med peberrod, lynsyltet spidskål, humleagurker og rødløg.
Hertil stegte kartofler med havsaltsalt og grøn hvidløgs-mayo
DKK 150/TO GO 140
Børn DKK 80/ TO GO 70
*** Dette er ikke et sponsoreret indlæg ***
Meyers Deli har fået en separat tilbagemelding på prøvesmagningen via mail. 
Blogindlæget står for egen regning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s