Beretninger fra Bornholm og et par tips..

 

Jeg vil gerne beklage på forhånd – dette indlæg er laaangt!

2014-06-28 17.19.05-1

Vi startede sommerferien hårdt ud allerede i uge 26, med fredag aften/nat at køre om bord på Bornholmerfærgen. Vi skulle tilbringe en uge ved Dueodde sammen med Patricks forældre i et af København Kommunes sommerhuse, som Conny havde booket igennem sit arbejde. Gåsebarnet var spændt, for det var den første sommerhus-familieferie hun nogensinde har været på. 🙂

Vi tog den lange tur fra Køge, hvor vi kunne sove på overfarten. Vi havde ikke bestilt kahytter, så Gåsebarnet var lidt bekymret for at skulle sove i en stol. Heldigvis er der på dæk 8 et rum med bænke der kan konverteres til senge, og vi var heldige at få plads der.

2014-06-27 23.54.41-1

Der var ret køligt i rummet, men man kan købe fleece tæpper i butikken om bord. Det var dog stadig temmelig koldt, så en sovepose kan bestemt anbefales – vi havde kun med til Gåsen, men vi andre overlevede trods alt.

Færgen lagde til tidligt lørdag morgen, hvor vi spiste morgenmad hos Patricks kusine som bor på Bornholm. Da vi var mætte var der stadig lidt tid til vi kunne overtage sommerhuset, så vi kørte omkring Gudhjem, hvor der var Sol over Gudhjem, som er en kokkekonkurrence der bliver holdt på havnen i Gudhjem hvert år. Til at akkompagnere konkurrencen var også et lille marked, hvor der blev solgt brugskunst og specialiteter af enhver art.

Gin med krydderurter

G&T med krydderurter

2014-06-28 13.03.10-1

Fin keramik fra Cassius Clay.. med sked..

2014-06-28 13.06.29-1

Skøn bornholmsk sennep

2014-06-28 13.04.05-1

Unika oste fra Arla

Der var smagsprøver næsten alle steder, men for Gåsen og jeg var det Ostene der trak mest – vi besluttede os, efter lange forhandlinger og flere smagsprøver end vi kunne være bekendt, for at tage et stykke dejligt Kry-ost med hjem. Conny tog et glas sennep og Patrick og Michael faldt for en flaske gin. Vi smagte også fantastisk pølse fra Hallegaard, lækre karameller, flødeboller med is, marinerede sild og meget meget mere..

Vi blev ikke til selve konkurrencen, for det var helt umuligt at se noget, men stemningen var god og humøret var højt.

I sommerhuset fik vi pakket ud og nåede også lige et et smut omkring stranden.

2014-06-28 17.16.10-1

Det var ikke sådan rigtig varmt, men det var rart og der luftede lidt. Den semi-kølige temperatur skulle dog ikke forhindre os i, at få dyppet tæerne.

2014-06-28 17.20.18

Hjemme sluttede vi dagen af med et spil Tegn og Gæt. Der var flere af ordenen som var lidt svære, men Gåsen var alligevel ikke bleg for at kaste sig ud i nogen af de lidt sværere ord.

2014-06-28 18.32.21-1

Kan du gætte dette ord?

2014-06-28 18.37.07-2

Søndag var vejret ikke videre spændende, så efter en tur til Rønne, hvor vi spiste frokost på Poul P, brugte vi det meste af dagen på at spille spil og læse. Jeg havde hjemmefra bedt om, at det ikke blev en iPad ferie, da Gåsen har tendens til at blive helt væk når hun sidder med den, og det var jo ikke lige det ferien skulle bruges til. Det blev den heldigvis heller ikke. Hun spillede lidt på telefonen når vi andre sad og læste, men brugte ellers mest tid på at læse og tegne og blev i øvrigt også overraskende sej til 500-Rommy. Det var skønt at holde fri og trække stikket ud, og ellers bare være sammen.

Mandag tog vi på jagt efter Danmarks største vandfald. Det krævede et par forsøg, men vi fandt det til sidst, om end der ikke var meget vand at spore.

2014-06-30 12.55.27-1

Vandfaldet ligger lige HER i Døndalen mellem Gudhjem og Tejn, og det er en smuk tur derind, på trods af at vandfaldet i år skuffede en smule.

Efterfølgende rundede vi Hammershus, som var fantastisk badet i høj sol.

2014-06-30 15.05.17-1

Smuk smuk udsigt fra Hammershus

2014-06-30 15.16.07-1

Glad Gåsepige i ruin

For tiden er de i gang med et større renoveringsarbejde, så der er en del stillads omkring ruinen, men det var nu alligevel et betagende syn.

Tirsdag var vi i Bornholms nye labyrintpark Gulhave. Det virkede en smule halvfærdigt da vi kom, men det viste sig, at de kun lige havde holdt åbningsreception dagen forinden, så der var en del som lige manglede at blive ordenligt gennemprøvet. Deres hovedlabyrint var dog fin og lige tilpas udfordrende. Der var også en masse andre små tænkespil som f.eks. et kæmpe sudoku, brikker man skulle samle til en firkant og meget meget mere.

Skadet Gås - Beaten by græsstrå

Skadet Gås – Beaten by græsstrå

Til frokost spiste vi medbragte rugbrødsmadder og pølser fra bål.

Jeg vil bestemt anbefale et smut omkring labyrintparken, og jeg glæder mig til at besøge stedet når det hele er groet lidt mere til. Gulhave ligger lige HER midt i ingenting mellem Aakirkeby og Nyker.

Tirsdag aften var vi inde i Rønne og se Bornholmer Revy’en. Det var et hyggeligt lille teater, og særligt revyens første del var virkelig sjov – anden del blev desværre lidt langtrukken. Jeg var lidt spændt på, hvad Gåsenpigen ville sige til det, men hun havde en fest, og citerer stadig revyen af og til. 🙂

Onsdag var vi på travbanen og det var super hyggeligt. Desværre var vi blevet misinformeret omkring de meget omfattende spilleregler, og kun Conny og Patrick vandt noget. Ikke desto mindre var det bestemt en udflugt værd.

Hestene var i topform, og der var tryk på.

Se mere om trav på Bornholm HER.

Torsdag besøgte vi Sannes Familiecamping, for at indtage deres minigolf bane. Det er et imponerende stykke anlægsarbejde – i hvert fald i minigolf regi. Her var både bunkers og ponds og heldigvis også fiskenet til lejlighedsvise redningsaktioner.

2014-07-03 13.33.06-1

Vi bevæbnede os med en fyldt køletaske og den gode tålmodighed, og på trods af et indædt mishag for alt hvad der lugter af konkurrence, lykkedes det tilmed at få Gåsen til at deltage. Hun endte på en flot tredjeplads og jeg selv indtog andenpladsen, kun et enkelt point efter Michael.

2014-07-03 12.13.16-1

Sannes Familiecamping og den fine minigolfbane finder du HER.

Fredag var vi i Joboland, eller Brændegårdshaven som den hed engang. Det var en tur Gåsen havde glædet sig meget til, for egentlig ville vi ha’ været afsted allerede mandag, men vejret var jf. vejrudsigten lidt tvivlsomt. Fredag lovede de derimod høj sol, og det viste sig da også at holde stik.

Patrick var lidt spændt på, hvor meget stedet mon havde forandret sig siden sidst han var der – det viste sig, ikke at være meget. Forlystelserne er primært hånddrevne som f.eks. svævebaner og små rutsjebaner hvor man selv skal skubbe vognen op først, men det var hyggeligt på trods af den noget analoge tilgang til tingene. Den store attraktion var dog badelandet, som vi tilbragte små 4 timer i. Gåsebarnet i vandet – os andre på terrassen med en håndfuld terninger og lidt koldt at drikke. Da vi havde nået en fælles kombination af rosin og soldskoldning besluttede vi dog, at det var på tide at komme videre. Vi sluttede af med en is og en sidste flyvetur.

Om aftenen spiste vi på westernrestauranten nede ved Dueodde. Det virkede lidt som en turistfælde, men maden var virkelig overraskende god til en overkommelig pris. Det kan klart anbefales!!

Lørdag pakkede vi sommerhuset ned og gjorde rent. Vi kørte lidt rundt og fik købt de sidste souvenirs, men lavede ellers ikke noget særligt. Klokken 17 kørte vi ombord på færgen igen, og tilbragte turen hjem sammen med alt for mange overtrætte spejdere. Ved 23-tiden kørte vi i land i Køge, og nød bilens stilhed resten af vejen hjem.

2014-07-05 15.43.42-2

Tak for denne gang Bornholm – vi kommer helt sikkert igen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s