Sommer på altanen – Part 2

Der sker hele tiden noget på altanen, omend det ikke går vildt hurtigt.

2014-07-18 08.54.46

Jeg har nippet toppen af min ene tomat – den var ved at blive højere end pinden (som er højere end mig), og ærlig talt tror jeg for længst den har suget den mængde næring der er i kassen, for der er flere af blomsterklaserne der kun har sat en enkelt tomat. Nu må vi se, om de andre bliver til noget med tiden. 🙂

2014-07-16 13.17.05-1

 

Min blommetomat har tiltusket sig noget griffelråd. Det viser sig som mørke pletter i bunden af tomaten, men det er ikke farligt – det smitter ikke. Nogen siger at man skal plukke og kassere dem, men Janne fra Storbyhavens blog har hørt, at man sagtens kan spise dem, når bare man skærer det sorte af.

Griffelrådet skyldes åbenbart kalkmangel, og Jannes løsning var benmel. Jeg har imidlertid forsøgt mig med helt almindeligt kridt. Nu må vi se om det hjælper, for jeg har ærlig talt ikke ret meget lyst til tomater med sorte pletter.

Griffelråd - blommetomat

På jordbærfronten er det min Ostara jordbær jeg har mest succes med. Senga Sengana’en som den deler potte med har det også dejligt, men har kun givet et enkelt jordbær indtil videre. Det hvide Ananas jordbær har givet et par enkelte, men bruger mere tid på at skyde. Honoye jordbæret har ikke givet en pind, men skyder også lystigt. Jeg plukker altid skuddene af, i håb om, at de i stedet vil bruge krudt på at sætte bær – desværre ikke med den store succes. Som nævnt er der mest gang i Ostara’en, og det er heldigvis også den der smager bedst. Den remonterer, så jeg regner med at få mange jordbær endnu – måske endda nok til et helt glas. 🙂

2014-07-16 13.17.32-1

Altankasserne er også ved at gro til igen – på den gode måde. Kryderurterne vokser som de skal, og selv petuniaerne er ved at få en smuuule mere pondus.

2014-07-16 13.18.07-1

2014-07-16 13.17.59-1

Her er det oreganoen i blomst. Den bliver brugt flittigt, og kan sådan nogenlunde følge med.

2014-07-16 13.19.15-1

Timianen smager fantastisk og strutter af sundhed, men kan desværre slet ikke følge med til forbruget.

2014-07-16 13.18.30-1

Den før så omdiskuterede slatne røde basilikum har det stadig sådan ok tror jeg.

2014-07-16 13.19.21-1

Min thai basilikum har det også ok, men ligner ikke rigtig dem fra butikkerne. Den smager dog fint, selvom der heller ikke her er meget afkast at hente, med mindre jeg skalperer den helt.

2014-07-16 13.18.22-1

Kan du huske den nyindkøbte mynte fra sidst?

2014-06-12 09.35.03-1

Idag ser den sådan ud.. Mojitos anyone? 😀

2014-07-18 08.54.07

 

2 thoughts on “Sommer på altanen – Part 2

  1. Træls med tomaterne – jeg prøvede det også sidste år og efterfølgende fande jeg ud af at det åbenbart sker ofte når man bruger plantesække, fordi der ikke er kalk nok i jorden. I år har jeg fjernet en række fliser for at undgå det – men den mulighed har du jo ikke lige😄 Ellers ser det da rigtig dejligt ud på din altan.

    Knus Nina

    • Ja, jeg tror ikke underboen vil sætte pris på , hvis jeg begynder at pille ved underlaget.. 😉 Jeg er super glad for altanen, selvom den faktisk ofte er for varm sidst på eftermiddagen, men formiddag/frokost er den sååå skøn!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s