Opskrift – Mandelvafler med banan og kokos

image

I sidste uge var det international vaffeldag, og det skulle naturligvis fejres. Min dygtige kusine havde et par dage forinden postet et fint indlæg med frisklavede paleo-vafler, og jeg havde ladet mig inspirere.

image

Jeg har pillet en smule ved Ninas opskrift, så min version får du her.

 

Mandelvafler med banan og kokos – 12 stk

180 g mandler med skal
4 bananer
6 æg
4-6 spsk. kokosolie (smeltet)
1/2 tsk bagepulver

 

Mandlerne hakkes fint på blender/minihakker. Bananerne blendes ligeledes til en glat mos og blandes sammen med de øvrige ingredienser.

Fyr op under vaffeljernet, og klø på.

Hos os får de færdige vafler lov til at køle af på en rist – det synes jeg giver et sprødere resultat.

Vi lavede i første omgang kun 6 vafler, som vi serverede med chokoladesovs. En enkelt blev til overs, og den fik Gåsebarnet med i madpakken dagen efter.

Jeg havde gemt resten af dejen i køleskabet, så jeg selv kunne få vafler til morgenmad. Den havde godt nok havde en noget løjerlig konsistens, men jeg tænkte at jeg alligevel ville give det et forsøg, så vaffeljernet måtte på arbejde endnu en gang, og det virkede helt fint. Bananerne i dejen havde oxyderet lidt, hvorfor vaflerne er lidt mørke inden i, men smagen fejlede ikke noget. Min morgenmad blev således to vafler med fyld af peanut butter og banan. En fantastisk kombination efter min mening, som lige giver dem det pift af salt som jeg elsker.

Med to vafler i maven var stop mæt! Der er noget mere gods i disse, end i konventionelle vafler skal jeg hilse og sige.

image

Smagsmæssigt når de ikke samme højder som “rigtige” vafler, men disse er et rigtig godt alternativ, hvis du gerne vil skære ned på de hvide kulhydrater. Jeg tror forresten at jeg vil prøve at tilføje lidt citron næste gang. 🙂

Almond waffles with banana and coconut – 12 pc

180 g almonds
4 bananas
6 eggs
4-6 tbsp. coconutoil (melted)
1/2 tsp. baking powder

 

Use a blender to finely chop the almonds. Also blend the banana to a smooth texture. Mix all ingredients and waffle away. 

Serve with chocolate sauce or peanut butter and banana as I did.

The dough can sit in the fridge over night, but will look a bit odd the day after – still tastes perfectly fine though. 🙂

2 thoughts on “Opskrift – Mandelvafler med banan og kokos

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s