Chokoladefestival..

image

I lørdags var jeg et smut i Tap1 og kigge på dejlig chokolade, også selvom mit CV egentlig siger:

Jeg ryger ikke, drikker ikke kaffe, er heller ikke pjattet med chokolade, men er ellers forholdsvis normal.

Jo, den er god nok, jeg er ikke synderlig vild med chokolade – jeg kan godt spise det i begrænsede mængder – særligt hvis kakaoindholdet er under 60%. Blasfemi måske, men sådan er det nu engang. Jeg var derfor også lidt spændt på at se, hvad Tap1 havde til mig, for der måtte da være et eller andet.

Jeg var afsted med et par dejlige damer, så selskabet var der intet at udsætte på. Vejret var fantastisk så heller ikke her var der noget at komme efter. Toget kørte tilmed til tiden.. Det var som om at universet ville mig det bedste, for at fuldende den gode chokoladeoplevelse.

Blev oplevelsen så god? Ja gu gjorde den!

Vi kom tidligt og der var da også god plads den første halve time, men det var nu meget rart at der var luft og plads til at gå rundt og sondere terrænet. På mange af boderne var der små smagsprøver, og de små nips tilfredsstillede faktisk til fulde min chokoladetrang, det var derfor næsten problematisk at få brugt de 6 poletter der fulgte med indgangsbilletten.

Stort set alle boderne havde “polet tilbud” hvor man f.eks. kunne få en praliné for en polet, men min manglende chokoladetrang gjorde uden tvivl , at jeg var lidt nærrig med mine poletter – jeg ville have valuta for pengene – ikke bare et snoldet stykke chokolade.

Min første polet blev således brugt på en kugle is.. Ja, en kugle is.. En fin kugle is fra Svaneke is. Jeg var egentlig mest tiltrukket af deres blåbær is, men i smagsprøven var blåbærsmagen nærmest ikke eksisterende, så jeg prøvede deres vanille is i stedet. Sjovt nok smagte vanille isen mere af hindbær end blåbær isen smagte af blåbær.. Jeg vil anbefale at de få justeret lidt i smagsnuancerne så der kommer styr på verdensordenen – og gerne inden sommerferien, hvor turen igen går til Bornholm! Jeg melder mig gerne som tester. 😀

Klokken 11 var vi til et foredrag af Lærke Mikkelsen om sensorik. Lærke virkede sød og charmerende, men foredraget virkede desværre mest som forsvaret til en sensorik afhandling.

Efterfølgende var det for mit vedkommende tid til endnu en kugle is. Denne gang en amarena is fra et firma jeg lige skal hjem og tjekke op på. Denne is var væsentlig mere smagfuld end den fra Svaneke, men desværre også lidt krystaliseret, og dermed ikke så fløjlsblød i munden som den forrige.

Klokken 12.30 ville de andre høre et foredrag om “Fra jord til Chokolade”, Jeg var dog mere hooked på en tur i demokøkkenet, så vi delte os op.

I demokøkkenet serverede Carsten Kyster mad med chokolade. Smagsprøverne blev akkompagneret af Diego Badaró som fortalte om sin passion for bæredygtig chokolade.

 

Første ret var salte popcorn med fintrevet 100% AMMA chokolade fra Diegos farm samt parmesan. Popcornene var desværre ikke super sprøde – havde de været det, tror jeg at denne snack havde været virkelig lækker, men med de lidt bløde popcorn var det bare lidt sært.

image

Anden serving var en lækker sprød bruchetta med en frisk krabbesalat, karse og en chokolade aïoli. En skøn skøn mundfuld, hvor chokoladen ikke var gennemtrængende, men mest bare viste sig som en bitterhed på tungen bagefter.

image

Tredje serving var stegt kyllingelever med syltede rødløg, sesam og en chokolade vinaigrette. Dem der kunne lide kyllingelever kunne rigtig godt lide det.. Jeg var ikke fan. Jeg er i øvrigt heller ikke fan af de der natur-gafler.. De er tørre og ru at få ind i munden. ØV!

image

Sidste serving var braiseret oksekød med citrongræs og chokolade på en bund af hvedekerner. Hold nu op hvor var det lækkert!!! Jeg kunne sagtens ha’ spist 10 krus mere hvis jeghavde fået lov, men desværre var der begrænsning på. Igen var chokoladen ikke dominerende, men bare et behageligt strejf der gav fylde i smagen.

image

En behagelig smagsmæthed blev fulgt til dørs af Diegos manta:

Save the world – Eat more chocolate!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s