Opskrift – Saltkarameller

2013-12-23 09.39.00

En anden af sidste weekends produktioner var skønne saltkarameller. Også dette var et nyt projekt. Jeg har kun lavet karamel en gang før, og sidst var det en version med kondenseret mælk, og resultatet blev lækkert, men umuligt at skære.

Denne gang nolede jeg Ann-Christines opskrift, fundet på valdemarsro.dk

2013-12-23 09.35.19

Saltkarameller


5 dl. piskefløde 38 %
250 g. sukker
120 g. glukose sirup
1 spsk. Maldon saltflager

Sukker fløde og glukose hældes på en pande, og varmes op indtil massen har en flot gylden farve, og er sej og ensartet. Mine blev lavet ved lav temperatur og stod længe og bløbbede, men kunne sagtens ha’ været lavet på kortere tid. Du skal dog regne med, at det nok tager i retningen af 40-50 minutter. Mine tog et par timer, men jeg skulle også lige gøre badeværelse rent imens, og panden stod fint og hyggede sig imens med en omrøring nu og da.

Da massen var så sej, at den slap bund og kanter når jeg skrabte med træpaletten, tog jeg den af varmen. Ann-Christine foreslår på hendes side, at man lige afsætter en lille klat på en tallerken, for at se hvordan den sætter sig. Det giver en meget god indikation på hvordan det færdige resultat bliver.

Når massen er som du ønsker det, tager du panden af varmen og tilsætter salt. Derefter hælder du det i en form foret med bagepapir og et pift sprayfedt eller olie. Den skal køle helt af inden du skærer den. Min kom i køleskabet indtil jeg havde tid til at skære den, og skulle så bare lige have et kvarter på køkkenbordet, til lige at komme til sig selv, så den ikke splintrede.

2013-12-23 09.36.33

De færdige karameller er pakket i små stykker madpapir, og bliver opbevaret på køl, så de ikke står og bliver bløde. Jeg synes godt, at de kan have tendens til at svede en smule.

Karamellerne jeg lavede, var sådan lidt til den fudgy side. Jeg tror at jeg vil prøve at give dem en anelse længere næste gang, for det er bestemt ikke sidste gang jeg laver saltkarameller.

2013-12-23 09.38.37

Salty caramels


500 ml. whipping cream
250 g. sugar
120 g. glucose sirup
1 tbsp. flaky seasalt

Pour sugar, cream and surup into a pan and heat at medium until it has a yummy golden color, a uniform texture and lets go of the pan when you stir. You’ll need patience – it will take you about 40-50 minutes, and when you think it’s done, just give it a few minutes more. When all done, stir in the salt. 🙂

Pour the caramel into a container lined with slightly greased baking paper and put it in the fridge and let it set. When it’s cold it’s ready to be cut – if too hard, just leave it on the tabletop for 10 minutes to soften up a bit. I wrapped mine in sandwich paper cut to size, but cellofane will do the trick as well. I store mine in the fridge since they tend to “sweat” a bit. 

Happy cooking!

One thought on “Opskrift – Saltkarameller

  1. Pingback: Link love.. | Universal Sine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s