Fastelavn og anden udklædning..

Jeg kan godt lide fastelavn, og jeg kan godt lide at lave kostumer til festelavn..

Til Lauras første fastelavn med udklædning var hun den nemme version af noget der havde en fjern lighed med Minnie Mouse.. Jeg havde købt en sød prikket kjole på Trendsales, som jeg mente var sådan lidt tegnefilmsagtig, så den fik hun på, og så blev hendes hår sat op i “knolde” (hun var 1½ år – hvor meget hår har man så lige?!?), som skulle gøre det ud for ører, og så en sort prik på næsen.. Det var hvad det kunne blive til, og når man ikke er ældre, er det vist egentlig ok.

Året efter gik vi noget mere til den. Jeg havde kreeret et mariehøne kostume bestående af vinger i flere lag samt en hætte og nogle følehorn. Det var et fantastisk kostume, skal jeg sige det selv, og vingerne blev flittigt brugt efterfølgende.

Den søde mariehøne bag fra
Fantastisk detalje ved dette kostume var, at det også kunne bruges uden på flyverdragten
Tøndeslagning

Det gennemgående tema i Lauras udklædning har været dyr, og de første år var det primært insekter.. Året efter var hun edderkop.. Igen hjemmelavet, men desværre uden rigtig gode billeder..

Jeg havde syet en “gump af noget sort stof, som jeg havde stoppet med en pude. Den var med elastik i maven, så man nemt kunne tage den af og på. Man er vel stadig lidt prinsesse, så et tyl-skørt blev det også til. Trøjen havde jeg haft sprættet op i siderne, og i syningen havde jeg indlagt ekstra ben, bestående af udstoppede sokker hvorefter jeg syede den til igen. Det virkede fantastisk! Lidt mere prinsesseri blev det også til, i form af et kors på ryggen, lavet af pålimede palietter. Limen holdt desværre ikke ret godt, så vi fandt palietter længe efter, men fint så det ud..

Da Laura var 4 var hun pingvin. Jeg har aldrig før syet efter mønster, så jeg måtte hjem til mor og søge professionel hjælp. Opskriften hed egentlig græskar, men virkede også fint som pingvin.

Kappen blev syet som jeg nu syr bedst – efter gefühl.. Min mor rystede på hovedet over min beskrivelse og senere min fremgangsmåde, men resultatet var, synes jeg selv, rigtig godt.

Lufferne havde en slids, så man kunne få hænderne ud
Endnu et kostume med god plads til flyverdragt
Næbbet blev lavet i filt

Jeg ville godtnok gerne ha’ haft det lidt mere “oppustet”, men sådan blev det ikke..

Året efter var jeg ikke længere studerende, og syntes ikke rigtig at jeg havde overskuddet til at bikse et kostume sammen selv, det blev derfor til et købt kostume som fin guldsmed.

Laura var glad for, for første gang, sådan at få lov til at være rigtig tøset..

Smuk guldsmed, som fik overtalt sin mor til, at hun måtte få make-up på..

Sidste år gik vi i den modsatte grøft – igen købt dog.. Vi havde sat næsen op efter et Prinsesse Peach kostume, men vi var desværre for sent ude.. Valget faldt på det næst bedste – nemlig Luigi!!

Næsen blev lavet på bedste papmaché maner med tapetklister og en serviet. Dragten og handskerne købte vi hos Fuglsang og Co – det er en sjov butik med MANGE kostumer!
Sidste år var der så også lige en gang Halloween.. Det var sjovt!!
Vi skippede heksen, da det var det stort set alle de andre piger skulle være, og fandt på denne løsning i stedet..
Jeg havde noget gammelt ostelærred liggende, som blev revet i strimler.. Barnet blev iklædt hvid langærmet trøje og hvide strømpebukser og så blev der ellers rullet.. Resten giver vist sig selv.. Hurtig og billig løsning –
STOR success!!!
Gad vide hvad vi finder på til fastelavn i år..

2 thoughts on “Fastelavn og anden udklædning..

  1. Hei SineTusen tusen takk for de søte og inspirerende ord på bloggen min!! De gjorde meg veldig glad.Så fantastiske karnevalskostymer du viser, synes marihøna tok kaken, helt herlig!Glad helg til deg og dine!Klem fra Kaspara og Norge

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s