Dinner Date #2..

Denne gang var det min tur til at lave mad til P.. Jeg var egentlig ude i, at jeg ville ha’ lavet noget salatagtigt noget med marineret okse blandet i denne opskrift med kålrabi.. Til forret havde jeg tænkt noget med marinerede rejer og noget avokadohejs med sesam og sager, men det var som om det ikke rigtig ville falde på plads inde i mit hoved.. Jeg gik derfor meget tidligt om morgenen imens P stadig snuede, igang med lidt research..
Jeg faldt over en ret interessant opskriftLouisas blog, som tryglede mig om at blive testet, og da jeg stod inde i Torvehallerne med en bøtte rød karrypasta i hånden, var det som om der ikke var nogen vej tilbage.

Min forret så således ud..

Muslinger a la Thai (Louisa Lorang)

Louisas opskrift skulle have hvedekerner, man da min blot var en forret, undlod jeg dette. Muslingerne var store og flotte og retten smagte virkelig godt. Dog vil jeg nok putte lidt mindre i næste gang – Den Kinesiske Købmands karry sparker åbenbart pænt meget røv, og de 2 tsk (med lille top) som jeg brugte, var i overkanten af, hvad min sarte mund kunne klare.

Da jeg fortalte P at vi skulle have muslinger lyste han op som en sol.. Da jeg fortalte ham at det var med karry slukkede han noget igen, men efter at have fået første mundfuld ind, var vi dog enige om, at det var en ret, som godt kunne tåle et re-make eller to. 🙂

Hovedretten endte efter mange lange overvejelser med at blive en dejlig mør skive oksefilet. Tilbehøret var enkelt. Jeg havde kogt lidt kartofler som jeg halverede og brunede på panden med et fed hvidløg i skiver og nogle svampe – jeg brugte nogle blandede tørrede som havde fået lov til at udbløde en times tid.
Til slut blev det hele vendt sammen med en god håndfuld bredbladet persille.
Det hele blev toppet af med en skefuld persillesmør.
Enkelt og nams!

Oksefilet med kartofler, persille og svampe

Jeg havde besluttet at vi skulle have ost, og havde allieret mig med min tidligere kollega Anders, som nu arbejder for Unika som er Arlas specialostbiks i Torvehallerne.
Det var godt at se ham igen, og vi fik en hyggelig sludder. Anders anbefalede mig en Rød Løber, Gnalling og Lykkebjerg, hvilket viste sig at være nogle fortræffelige valg.
Som tilbehør havde jeg været i gemmerne.. Der var hvidløgs- citronmarinerede oliven som havde været i Ps julegavekurv fra arbejdet, vi fik også salte mandler som var til overs fra fra sidste dinner date og endelig en italiensk æblemarmelade med pinjekerner og kanel, som jeg havde fået i julegave fra mit arbejde. Lidt et restegilde, men et meget vellykket et af slagsen, især marmeladen var rigtig god til Lykkebjerg. Vi spiste ristede rugklappehapsere til – det fungerede helt fint!
Hvis du vil læse mere om de lækre oste, har Faster Philip skrevet et par fine anmeldelser HER og HER.Tak for det! 😀

Fra klokken 12 og uret rundt er det Rød Løber, Gnalling og Lykkebjerg
Desserten var et sats.. Jeg havde fundet en opskrift på chokolademousse – vel at mærke uden hverken chokolade eller mousse.. Ja, jeg sagde jo at det var et sats. 
Du kan se opskriften og fremgangsmåden HER. Det er en Umahro opskrift, som er vældig sund idet den hverken indeholder det ene eller det andet, og den smager som sådan ok, den trykker bare ikke lige på DE knapper som en mousse efter min mening skal trykke på. Jeg tror dog at det vil være en fantastisk “synd” hvis man rider på paleobølgen, er veganer eller rawentusiast – jeg er ingen af delene – jeg springer nok over en anden gang. 
Traditionen tro gik der hygge i den.. Vinen til forretten var igen en gevürztraminer. Jeg var ikke tilhænger af flasken, men vinen indeni var dejlig – ja, jeg køber i høj grad vin med øjnene.
Til hovedretten fik vi en Bricco Magno som var lidt stram i starten, men ved nærmere bekendtskab blev noget rarere. Der blev også tømt en flaske Pinot Noir som var udemærket, men ca. lige så spændende som sådan en nu er, dvs. ikke synderligt efter min mening. Etiketten var dog sjov – prikkerne stak ud, nærmest som blindeskrift, så på den visuelle front scorede den gode points. 😀

Endnu en dejlig aften var således overstået.. Jeg kan dog ikke undsige mig fra at ha ‘ været en smule småsnaldret da det blev sengetid.. *hik*

2 thoughts on “Dinner Date #2..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s