At nøjes..

Julen i år har stået i konfektens tegn.. D. 23. lavede jeg konfekt hjemme hos mor og far – ja far hjalp endda til!!! Han sad helt alene inde i stuen, så jeg spurgte om han ville hjælpe, og sørme så.. Det var han aldrig blevet spurgt om før, og det var super hyggeligt, selvom han mente at det var selvpineri sådan at sidde og sovse chokolade på marcipan.. LOL
Jeg er af den slags der bare ikke kan få mig selv til at lave det samme hvert år.. Jeg prøver altid nye ting af, og det kan så være mere eller mindre heldigt.. Martin bander tit over det, men sådan er det nu en gang.
I år lavede jeg følgende slags konfekt:

Marcipan med en sjat af Sørens whisky samt hakkede hasselnødder og mørkt chokoovertræk.
Marcipan m. ristet kokos og ananas i små tern, Malibu og lidt limeskal. Igen mørkt overtræk.
Frisk ananas kogt lidt i sukkerlage så de var konserverede, men stadig saftige, skåret i “bidder” og dyppet i mørk choko. (NAMS!)
Hvid choko m. kokosmel og limesaft – trillet til kugler og rullet i mere kokos. (passede også fint i min egen hule tand)
Toppe af kokosmasse fra Odense overtrukket med mørk choko.
Almindelig plain marcipan m. midte af nougat og lyst choko overtræk.
Små hvide menthol hjerter til lige at “klare” munden med
og så lavede min mor også mormors havregrynskugler.
Sikke et fad!! Jeg havde desværre glemt kameraet, og jeg tror ikke mor fik taget nogen billeder af det, men det var lækkert!

Idag har jeg så lige overstået kransekagekonfektbagningen..
Dette år blev det kun til fire slags, for det var hvad jeg kunne få ud af rullen. Jeg købte kun een for vi er kun os, og jeg er ikke så meget til kransekage, men vi plejer at sende lidt ind til naboen også, så det skal nok få ben at gå på.

Sortimentet lyder på:
Helt almindelig kransekage m. nougat i.. Jaa.. Jeg kan godt.. 😉
Kransekage med kakao og vanille
Kransekage m. whiskey m. ahornsirup som vi fik fra Canada for nogen år siden.. Skulle efter sigende smage godt i irsk kaffe, men sådan noget drikker jeg heller ikke..
Og endelig kransekage m. Baileys.

Nu er kagerne vist også kølet tilstrækkelig ned til at jeg kan pynte dem, så jeg vender lige tilbage med et billede lidt senere.. 😀

UPDATE..

Så er kransekagerne good to go.. Måske jeg skulle tage lidt med på arbejde i morgen, for der er da vist en anelse flere end Martin og naboerne kan fortære alene.. 😀


GODT NYTÅR!!

5 thoughts on “At nøjes..

  1. HVOR er det flotte stykker kransekage – kan forestille mig konfekten også var både smuk at skue og skøn at sluge.UHA hvor blev jeg lækkersulten efter dette besøg – du er da en VÆRRE en.TAK fordi jeg kunne inspirere dig – Kjel er ved at DØ af grin over at jeg sådan indrømmede mit rod for hele verden – men man kan vel kun forbedre sig hvis man erkender sine fejl, ikke ???Knus og Godt Nytår fra mig til dig.

  2. Uhmmm – det var da vist dig jeg skulle have været forbi nytårsaften med de lækre kager. Der er kun et sted i København, jeg gider at købe kransekage fra. Og det er Kransekagehuset. Men der nåede jeg aldrig ind. Men hvor bor du ??? – bare til en anden gang :-)) Spøg til side.Jeg ønsker dig et rigtig godt nytår og et rigtig godt scrapår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s