Lidt om glasur..

Jeg er ret pjattet med glasur. Jeg synes man kan få de fineste detaljer, og selvom jeg langt fra er pro, synes jeg alligevel godt, at jeg kan være resultatet bekendt.

img_8707

 

Jeg laver altid glasuren på flormelis, pasteuriserede æggehvider og en lille smule citronsaft (eddike går også an, hvis du ikke lige ligger inde med en citron). Konsistensen skal være flydende men elastisk, så du kan tegne fine streger med den uden at den bare splatter væk. Det kræver som regel lige et par forsøg at finde den helt rette blanding, hvor det kan flyde sammen, men samtidig bliver hvor det får besked på.

Sidst jeg lavede peberkager lavede jeg blandt andet en ordentlig røvfuld stjerner. Det sidste dej rullede jeg til små peberkager som jeg rykkede flade. De blev til små fine pebernøddeknapper.

img_8704

Med lidt glasur blev de SÅ fine! 🙂

img_8705

Gåsepigen og jeg lavede også peberkagehuse.. Det kneb med motivationen til at lave matematik, så det var en fin måde at arbejde med lidt geometri i praksis.

etci0539

Der blev lavet skitse, målt og tegnet..

xurm2807

Og bagt..

wvgj9311

De blev unægteligt også lidt finere med glasur. Gåsebarnet lavede regnbuetag, men fik lidt hjælp til glasuren, da evnerne ikke helt stod mål med ambitionerne. Siderne klistrede vi sammen med karamel.

Dejen jeg brugte her, er den samme som til de svenske pepparkakor jeg lavede for et par sæsoner siden.

Mangler du lidt hjælp til at få det med sprøjtningen til at fungere, har jeg lavet et lille slideshow herunder med, hvordan du folder en cornet.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s