Spiringsupdate – 7. uge

2014-05-03 07.03.44-1

Det er ikke fordi der ikke sker noget med spirerne, for det gør der bestemt. I sidste uge forkælede jeg mine spirer med en omplantning, så de nu står i større potter af den slags, som man bare kan grave med ned i sit bed, når det er tid til at plante ud. De går simpelthen i opløsning med tiden.

De fleste af mine basilikummer er blevet nippet så de begynder at forgrene sig. Jeg regner med at sætte dem dybt når de bliver plantet ud, så jeg måske kan rette lidt op på de ranglede stilke.

2014-05-03 07.03.50-1

De store flotte bagerst i billedet, er mine petuniaer der vokser vildt og voldsomt for tiden, og sammen med dem er der tilkommet to chiliplanter, direkte importeret fra svigermor, en halv oregano fra køkkenet som er blevet plantet om, samt en ny bakke med almindelig basilikum, som kommer til at bo sammen med mine tomater.

2014-05-03 07.03.55-1

I køkkenet er mange krukker blevet til en, og her gror nu purløg, ærtespirer, estragon og oregano i skøn forening. “Baljen” fandt jeg i Vallensbæk Stue- og Havecenter, som bestemt er et besøg værd.

2014-04-30 12.30.16-1

Måske du kan ane en lille spire i den lille hvide skål – det er en citronkerne som jeg har sat. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer ud af den. Forårsløgene i bag er et forsøg på “gendyrkede” forårsløg, som bare går ud på, at man får sine råvarer til at give endnu et afkast (eller flere). Her har jeg ganske enkelt sat rødderne fra mine afskårne forårsløg i vand, og det kom der fine nye forårsløg ud af. Se flere eksempler på gen-dyrk HER.

Endelig har jeg fundet nogle kasser der kan udgøre det for tomatplantekasser. Jeg fandt dem i Bilkas havecenter, og de kostede 99,- pr. stk. Nu står de bare og venter på, at vejret bliver “sikkert” nok til at jeg tør plante tomaterne ud.

2014-04-30 12.32.04-1

Planten ved siden af, har vi fået af Patricks søster, og ingen af os aner hvad det er for en. Den har nåle og en milliard små hvide blomster. Jeg tager et nærbillede en af dagene – måske du ved hvad den hedder, så jeg kan finde ud af, hvordan vi skal behandle den. 🙂

UJB-sidebar-green

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s