Opskrift – Julekugler med dadler og sherry..

2013-12-23 09.11.04

Det var egentlig slet ikke meningen at jeg ville ha’ lavet dadelkugler til årets juleproduktion, men efter at ha’ brugt de dadler jeg skulle til konfekten, var der stadig en del til overs.

Jeg har aldrig lavet dadelkugler før, så jeg Googlede lidt rundt, og endte med et mix af alt muligt, men resultatet blev rigtig godt synes jeg.

2013-12-23 09.10.43

Julekugler med dadler og cherry

200 g. udstenede dadler
200 g. mandler
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødte nelliker
1/2 tsk. kakao
1 knsp. salt
2-3 spsk. sherry

Mørk chokolade til overtræk og kokos til at rulle i efterfølgende

Jeg magtede ikke lige at finde den store blender frem, så jeg nøjedes med minihakkeren til stavblenderen. Først blendede jeg mandlerne forholdsvis fint. Bagefter fik dadlerne en tur, og med i glasset kom også de øvrige ingredienser, så de blev rørt godt ind i dadelmosen. Endelig vendte jeg dem sammen med de finthakkede mandler og satte massen på køl.

Da massen er ret blød, tænkte jeg at kuglerne ville have godt af en hård skal, og det blev rigtig godt med mørk chokolade. Jeg vil ikke anbefale at bruge hvid eller lys chokolade, for kuglerne er rigelig søde i forvejen.

2013-12-23 09.10.28

Skulle jeg lave dem igen, tror jeg, at jeg vil tilsætte lidt citronsaft og evt. riste mandlerne inden jeg blender dem, for at få en lidt mere nøddet smag. 🙂

2013-12-23 09.11.32Guanaja, valrhona

Christmas bites with dates and cherry

200 g. dates (stone removed)
200 g. almonds
1/2 tsp. cinnamon
1/2 tsp. ground ginger
1/2 tsp. ground cloves
1/2 tsp. cocoa
1 pinch of salt
2-3 tbsp. sherry

Dark chocolate for dip and desiccated coconut to roll them in.

I blended the almonds first, to keep a bit of texture. The dates and everything else was blended into a smooth puree. In the end I mixed the date puree and the chopped almonds and formed into bite size balls.. Then all there’s left to do is dip.. Roll.. Eat.. YUUUUM!!!

Happy cooking! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s