Lidt om mit scrap..

Jeg fik netop et spørgsmål om hvorvidt mine layouts var lavet i hånden eller digitalt.. Jeg må sige at jeg er meget smigret over sådan et spørgsmål, for det er jo netop det jeg stiler efter som digital scrapper.
Jeg har stadig meget at lære, og efterårslayoutet et par poster længere nede er netop et af de layouts hvor det ville være oplagt at lege mere med skyggerne. Hvis jeg får mig nosset sammen i morgen, når jeg aligevel sidder på arbejdet og keder mig, er det et af de projekter jeg vil fordrive tiden med. Grenene skriger nærmest på at blive “vippet” lidt op og papirlagene kunne også godt klare et løft.

Kigger man tilbage på min blog vil man vide at jeg ikke altid har været digital scrapper. Papiret tog dog aldrig rigtig fat på samme måde som det digitale. Det er vel godt 1½ år siden nu, at jeg overgik 100% til digital scrap – med undtagelse af et par kort i ny og næ.

Når man sådan scrapper digitalt får man med tiden samlet en farlig masse gejl til sig. Noget mere spændende end andet. Jeg lærte hurtigt at de gratis “freebies” skulle man som hovedregel holde sig fra. Der er SÅ meget makværk i denne digitale scrapverden, at det slet ikke er til at forstå.
Er man i tvivl om, om de ting man bruger er af ok kvalitet, kan man starte med at kigge på målene. ALT bør som grundregel være 300 ppi (pixles per inch) og papiret bør være 3600 x 3600 pixles da dette svarer til en papir scrapside og passer i vores albums. Vil man gerne tjekke mere kan man altid prøve at zoome ind til 100%. Har man nogen som helst planer om at printe sine ting SKAL de være pænt ved 100%. Man kan også prøve at lægge et rødt stroke over sine elementer (man vælger stroke samme sted som man vælger dropshadow) Med et stroke må man ikke kunne se “løse” pixles ligge og flyde. Kanterne skal være pæne og regelmæssige og det skal generelt være pænt at se på.
Dette er nogen af de ting jeg kigger på, både når jeg laver mine egne ting til shoppen, og når jeg køber andres designs. Er udgangspunktet ikke i orden, bliver resultatet heller aldrig fantastisk.

Men er det så ikke bare at smække tingene på? Joe det kan man da godt, men jeg er stor tilhænger af at det gerne må se realistisk ud, og bruger derfor en del slagskygger. Standard skyggen holder bare ikke rigtig. Jeg mener den jeg plejer at bruge til papir hedder size 3 og distance 25, og det må jo siges at være rimelig langt fra standardens 5/5.. Jeg prøver mig altid frem, og forsøger at skabe en så realistisk dybde som muligt.

Nå.. Det blev vist et lidt rodet indlæg. Jeg beklager.. Klokken er mange, og nu vil jeg dingle i seng.. Som sagt skal jeg op og på arbejde i morgen.. Det bliver garanteret hårdt.. Jeg har jo stadig et par cybercrop udfordringer jeg skal se om jeg kan nå imellem telefonopkaldene.. 😉

One thought on “Lidt om mit scrap..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s