Copenhagen Dining Week 15 – Guru

DiningWeek 2015 - Guru

Så blev årets Dining Week skudt igang og årets første besøg fandt sted tirsdag aften. Jeg skulle egentlig have været afsted med Theresa, men hun var sløj og måtte melde afbud. Heldigvis var det ikke svært at afsætte Gåsebarnet til mine søde svigerforældre, så jeg kunne tage Patrick med i stedet.

Jeg har aldrig besøgt Guru før, men jeg har set deres website som er rigtig pænt. Det er altid spændende at besøge en restaurant sådan blot på en menu og ikke ret meget andet, det kan jo gå alle veje.

Guru viste sig at være et stort lyst lokale med masser af indiske detaljer men på en sådan rar moderne nordisk minimalistisk måde. Jeg følte mig i hvert fald godt tilpas med det samme, og der var heller ikke overfyldt.

Vi sad med præcis så meget plads imellem os og de andre, til at vi stadig følte at vi kunne ånde og der var heller ikke noget vi skulle smyge os rundt om, for at komme på toilet eller tilbage igen. Det var skønt, da vi flere gange har oplevet, at der, særligt til Dining Week hvor gæsterne bare skal sendes igennem, ofte er overfyldt. Eneste lille minus var rumklangen, som der desværre var rigeligt af. Det er aldrig sådan rigtig lækkert, når man næsten for tydeligt kan følge med i nabo-bordets snak om forfærdelig graviditet og blødende operationssår. 

Anyhow, vi var der jo for at nyde maden som der var rigeligt af..

Snacks
PAPPADAMS & CHUTNEYS
Krydret tandoori chips med mint, chili og æble-mango chutney

Forret
PAKORAS
Lækre sprøde indbagte herligheder

Hovedretter
SPICY MANGO CHICKEN
Guru’s opskrift på chicken curry med mango

BOMBAY ALOO
Stegte kartofler med masala og spidskommen

BUTTER NAAN, PULLAV RICE & RAITA
Nybagt tandoori brød, basmati ris og hjemmerørt yoghurt

Dessert
KULFI – INDISK IS RØRT MED KÆRLIGHED
Hjemmelavet is på traditionel vis toppet med nøddeknas

Til at skylle lækkerierne ned med, havde jeg valgt en mango lassi som er en sød traditionel indisk yoghurt drik – særdeles velegnet til at pleje mine skandinaviske smagsløg, som ikke tåler ret meget chili. Jeg må sige at jeg er yderst glad for mit valg, selvom prisen på 60,- for det store glas var noget hamper. Patrick valgte en Cobra King øl som gled overraskende nemt ned. Flasken var 75cl men blev på intet tidspunkt kedelig eller bitter selvom det var lidt af en tår – Patrick var også godt tilfreds.

DiningWeek 2015 - Guru

Første serving var de super tynde sprøde pappadams der kom med tre små skåle med dipping. Den grønne var grøn chili og temmelig stærk, den brune var en æblechutney som også havde et strejf af stærkt, men uden at overdøve den krydrede æblesmag. Endelig var der også en yoghurt mint dip som ikke gjorde det store.

Billede lånt fra aok.dk

 

Det var først da vi kom i tanke om, at prøve alle tre slags dip i een mundfuld at mint dippen kom rigtigt til sin ret, men så måtte jeg også skylle ned med lidt lassi.

“Lækre sprøde herligheder” var beskrivelsen på næste ret, som viste sig at være kartofler, blomkål og rødløg dyppet i en slags dej og friteret. Jeg må tilstå at jeg ikke var solgt. Det var til gengæld også det eneste tidspunkt under middagen, at jeg tænkte at det var lidt ligemeget. Dejen gjorde ingen fortræd men fik nærmest grøntsagerne til at virke tørre. Det var lidt trist, for jeg er ellers en sucker for fried food (surprice!).

Hovedretten var et orgie af små metalgryder og vi var tilbage i himlen.

DiningWeek 2015 - Guru

Skønne velsmagende kartofler har vi aldrig selv overvejet at lave, når vi har lavet indisk. Inde i mit hoved passer det ikke rigtigt til, men det fungerede helt fint i denne sammenhæng. Smukke ris med drys af gurkemeje og safran, så de fik fine små strejf af gult og lyserødt. Hovedpersonen var naturligvis den velsmagende kylling med intens smag af karry på den helt rigtige måde. Naan brødene var lækre og fedtede og riataen kølede på de rigtige steder, så lassien ikke kom på overarbejde.

Desserten var to slags kulfi med knas og pistacie, serveret i et cocktailglas – helt enkelt, og virkelig virkelig dejligt! Kulfi er lidt noget mærkeligt noget, for konsistensen er slet ikke som vores iscreme, men snarere lidt grynet/skilt og en smule krystaliseret. Jeg googlede dog efterfølgende, og konsistensen skyldes, at en af ingredienserne i isen er rismel – så må der jo unægteligt være lidt tekstur. Hvorom alting er, så var smagen dejlig og det var en perfekt afslutning på et skønt måltid.

Guru, vi kommer gerne igen. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s