Spiringsupdate – 3. uge

image

Der er stadig fuld knald på i vindueskarmen. Så meget knald, at tomaterne er blevet nødt til at flytte ud, og låget er kommet af. Alle de små fine spirer har nu fået deres første sæt “voksenblade” og alt er fryd og gammen. 

Der er dog stor forskel på udbyttet af de forskellige frøposer. Som det kan anes ovenfor, er det ikke mange rosmariner der stikker op i de nederste fire huller, men de er der og de har det godt.

image

Frøene jeg købte hos Bjarnes Frø har jeg desværre ikke set meget til. Kun 3 tomatplanter er kommet op, og ikke skyggen af jordbær eller peberfrugt.. Øv! Tomaterne der er kommet ser dog godt ud, og særligt en følger godt med blommetomaterne.

image

De lidt ranglede tomater skyldes at de har haft det lige lovlig varmt inde i spirekassen, så nu har jeg flyttet dem ud i lidt større potter og sat dem på altanen hvor der ikke er så meget sauna. På en solrig dag er dagtimerne på altanen lune – faktisk næsten varmere end i stuen, men nætterne er jo stadig kolde, så jeg har sat potterne op af døren ind til stuen, og regner med, at de klarer den. Indtil videre ser de ikke ud til, at have lidt nogen overlast.

 

image

Jeg har lagt lidt leca i bunden af potterne for at undgå overvanding, og så har jeg læst, at hvis de er blevet for ranglede, kan de med fordel plantes dybt, så det har jeg forsøgt at gøre. Der er dog stadig en del stilk der stikker op, men det bliver løst når de kommer i deres endelige potter.

image

De så lidt skæve ud lige efter omplantningen – det har rettet sig op nu. Den lille yderst til venstre er en af de sorte fra Bjarnes Frø – en perfekt lille tæt fyr. 🙂

Jeg regner med at give alle planterne lidt forsigtigt gødning i løbet af ugen – jeg synes at nogen af dem – særligt timianen herunder, ser en smule bleg ud. Jeg håber at jeg kan klare det, uden at jeg svider dem helt af.

image

På torsdag er der tilbud i Lidl på jordbærplanter. Jeg har tænkt mig at slå et smut omkring, så vi alligevel kan få friske jordbær til sommer, nu hvor frøene ikke gider at lege med. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s