Forår på altanen – Part 1

2014-03-04 11.39.37-1

Som nævnt tidligere, har jeg glædet mig til at få fyldt noget i vores altankasser, som indtil for nyligt stod gabende tomme.

Planen er, at der skal plantes krydderurter og gerne lidt spanske margueritter, men der går jo alligevel lidt tid før vi helt kan udelukke nattefrosten, og indtil da, kommer der altså ingen krydderurter i altankaserne.

Den anden dag postede Helle K billeder på Facebook, af sine nyplantede potter, og det så bare så fint ud, at jeg besluttede, at jeg jo sådan set godt kunne have noget i kasserne indtil det var krydderurtetid.

Helles smukke krukker

Stærkt inspireret af Helles billeder begav jeg mig således i Bauhaus. Jeg endte med små fine stedmoderblomster i tre forskellige nuancer. Med mig hjem kom også et par potter med smukke mørkelilla Iris, Scilla sibirica og en hvid løgplante, jeg ikke kan huske hvad hedder. Endelig har jeg fulgt Helles eksempel, og suppleret med lidt efeu.

Jeg var lidt spændt på, om om boligselskabet havde været så betænksomme at lave kasser i standardmål – det viste sig heldigvis at være tilfældet – mine to er 100 x 17 cm. Først skar jeg et par huller i bunden af kasserne, så overskydende vand kunne løbe fra. Derefter lagde jeg et lag a lecakugler i bunden for yderligere dræn. Endelig fyldte jeg på med blomstermuld blandet med flere lecakugler, for at gøre jorden lidt luftigere.

Jeg er umådelig tilfreds med resultatet, men dog lidt spændt på, om de kan holde, eller jeg alligevel var for tidligt ude.

2014-03-12 11.59.28-1

Jeg kan stærkt anbefale Bauhaus hvis du vil købe forårsblomster. Jeg fik tre bakker med 6 stedmoderblomster i hver for kun 50,-. Løgplanterne kostede 25,- for to potter, og der er 4-5 løg i hver. I mine kasser har jeg planter for sammenlagt 175,- så det var jo ingen bondegård, og der var masser at vælge imellem.

Jeg købte også ind til forspiring af krydderurter – det skriver jeg mere om i morgen.

2 thoughts on “Forår på altanen – Part 1

  1. Hvor er det fint Sine:-) De kan sagtens holde til at være ude nu, skulle der komme lidt frost, så går løgblomster og stedmoderblomster bare i dvale – det siger min blomsterhandler i hvert fald! Ved ikke med efeu:-) Vil begive mig ud og give mine krukker den samme tur:-)

    • Ja ikke.. 🙂 Jeg mente også at de var ok med lidt frost, men jeg blev alligevel lidt betænkelig.. Efeuen må klare sig som den nu kan.. 🙂
      Håber du poster billeder af din forårshave også.. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s