Mine 6 morgenpunkter..

485898_411823435561482_1440752175_n

Bare en lille hurtig opfølgning på det der med at tage sig sammen..

For ca. 3 uger siden aftalte Gåsen og jeg en række punkter, som hun SKULLE igennem hver morgen. Punkterne blev egentlig indført som et forsøg i en afmagtssituation, hvor morgenerne bare blev ved med at være virkelig rådne. Pigebarnet gik i panik, jeg blev sur og vi fik alle en virkelig dårlig start på dagen.

En dag satte jeg mig ned, og skar ind til benet – de her ting, var dem, som var vigtige for mig, at hun nåede hver morgen.

De 6 punkter jeg kom frem til bvar følgende:

  1. Stå op
  2. Tag tøj på
  3. Spis morgenmad
  4. Børst hår
  5. Børst tænder
  6. Tag sko på

Da punkterne var på plads, satte jeg mig ned med Gåsebarnet, og vi snakkede om de her morgenproblemer, og jeg fortalte, at jeg syntes vi skulle prøve noget nyt. Hun tog heldigvis godt imod punkterne, og alt var godt..

Morgenen efter skulle de afprøves i praksis, og selvom hun var ualmindelig sløv til at komme ud af fjerene, og også lige fik et lille sammenbrud over, alt det hun ikke mente at hun kunne nå, så var det allerede der en lettelse for mig. Jeg var ikke inde hos hende 117 gange, og give nye ordrer heppe, men holdt mig i stedet ude i køkkenet, hvor madpakken pludselig var smurt på ingen tid.

Dagen efter havde hun en hel halv time til overs, hvor hun kunne spille og hygge, inden vi skulle afsted. STOR succes!!

Nu har ordningen som sagt kørt i godt 3 uger, dvs. 2 uger hos mig, og en uge hos hendes far. Kender jeg hendes far ret, bliver de ikke praktiseret i samme omfang hos ham, men jeg blev dog glad inden i, da han den anden dag fortalte, at hun var blevet mærkbart bedre til at gøre sig klar om morgenen. STOR succes!!

I praksis betyder vores nye morgenrutine, at det nu ikke længere kommer bag på hende, hvis hun ikke kan nå at lege inden vi skal køre. Før panikkede hun bare ved tanken om, ikke at kunne nå noget. Nu indretter hun sit behov for leg efter, hvor meget tid hun har tilbage, for hun ved jo, hvad hun mangler at gøre..

Det var egentlig lidt pudsigt sidst jeg skrev om dette, for aftenen efter jeg postede mit indlæg, sendte DR “Ingen styr på ungerne” hvor essensen netop var, at skabe overblik over dagligdagen – at lave en plan, og gøre den synlig for dit barn – Vi har ganske vist ikke lavet et fysisk skema, men det kunne vi lige så godt. Under alle omstændigheder er jeg glad for, at planen blev lagt, inden at vi kom så langt ud som familien i afsnittet er. Pyyh!

Du kan se programmet HER, så fortsætter vi med vores punkter i mellemtiden. 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s